Sorin Moisă, demisie PSD. Guşă: Spun pentru că îl cunosc de mult timp

Consultantul politic Cozmin Guşă spune că demisia lui Sorin Moisă este o lecţie pentru cei care vor să mai facă politică într-un mod demn în România.

Cozmin Guşă a declarat, la Realitatea TV, că speră ca demisia lui Sorin Moisă să fie doar începutul schimbării în PSD.

"Sorin Moisă este o personalitate a politicii româneşti, chiar dacă a preferat un profil mai din spatele scenei el a acţionat în interesul României în ultimii 20 de ani. El este cel care a asistat procesul de integrare europeană a României din poziţia de adjunct al celui care era trimisul Parlamentului European la sfârşitul anilor 90 în România, apoi desfăşurâd o activitate profesională extrem de profesionistă şi apreciată din poziţia de adjunct al lui Dacian Cioloş. Ca să glumesc, şi atunci când Cioloş a părut deştept, era meritul lui Sorin Moisă. Şi nu am făcut o glumă, chiar dacă pare o răutate la adresa lui Cioloş. Spun asta pentru că îl cunosc de foarte mult timp, îi cunosc familia. Este un prieten de-al meu şi încerc să nu fiu subiectiv", a declarat Cozmin Guşă.

"Pierdere pentru PSD"

De asemenea, Guşă spune că demisia lui Sorin Moisa este o pierdere pentru PSD. "Sorin Moisă era cel mai apreciat europarlamentar român şi unul dintre cei mai respectaţi din întregul Parlament European. Faptul că el şi-a dat demisia şi printr-un manifest atât de cald la adresa partidului, atât de dur în conţinut la adresa lui Dragnea şi la adresa celor care îl susţin pe Dragnea este o lovitură care ar trebui să trezească un anumit filon din PSD, despre care eu ştiu că există, dar astăzi el pare lovit de perplexitate. Poate de laşitate, poate de frică, poate de acel sentiment al PSD-istului care în bunul spirit al partidului comunist nu agreează dizidenţele. Numai că aici vorbim despre o dizidenţă de la linia clasică a PSD a lui Dragnea şi alor săi", a comentat Guşă.

Manifest

"Ceea ce a scris Sorin Moisă, ca reacţie la ceea ce s-a întâmplat la Băile Herculane, reprezintă chiar un manifest. Dacă nu ar fi demisionat şi din partid, probabil că acest manifest ar fi putut să fie folosit pentru a aglutina partea sănătoasă din PSD. Chiar şi în prezenţa acestei demisii din partid, dacă cei care mai doresc şi sunt responsabili faţă de România în primul rând şi faţă de PSD să mai îndrepte lucrurile au de învăţat din ceea ce a scris Sorin Moisă acolo. În urma acestei demisii, a unui excepţional profesionist al politicii, cum este Sorin Moisă, rămâne să ne întrebăm dacă în PSD se vor trezi nişte filoane de normalitate şi nu va predomina această laşitate colectivă", a spus Guşă la Realitatea.

[citeste si]

"Cred că cariera lui Sorin Moisă e departe de a se fi sfârşit", consideră Cozmin Guşă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel