Sorin Grindeanu, TUR de FORȚĂ. Replică dură pentru Dacian Cioloș

Premierul Sorin Grindeanu vizitează astăzi trei ministere. Primul a fost al Sănătății, a urmat acum cel al Transporturilor. 

După vizita la Ministerul Sănătății, Sorin Grindeanu a criticat că anul trecut, ministrul Sănătății din Guvernul Cioloș, nu a făcut nimic cu privire la lipsa unor medicamente, deși a fost notificat din ianuarie 2016. ”Mi se pare cea mai gravă situație” a afirmat premierul. 

În urmă cu puțin timp, a ieșit de la Ministerul Transporturilor, de unde a transmis un mesaj clar: să lase birocrația și să iasă în stradă, în teren să rezolve problemele pe care le vedem cu toții: ”A fost o recomandare pentru domnul ministru să mute ministerul în teren. Eu nu înţeleg foarte multe din birocraţia pe care Ministerul Transporturilor a avut-o în anii trecuţi, birocraţie care s-a răsfrânt în tot ceea ce ştim negativ legat de infrastructura din România. Recomandarea pe care am făcut-o este să meargă cât mai mult în teren, să verifice lucrările care sunt în execuţie, fie că vorbim de drumuri naţionale, de tronsoane de autostradă, de magistrale de metrou, de lucrări pentru CFR etc. Şi nu doar ministrul, ci toţi cei care stau prea mult în birouri şi care, din punctul meu de vedere, trebuie să fie în teren. Şi asta trebuie să se întâmple”. 

Răspuns acid pentru Cioloș

El i-a răspuns și fostului premier Dacian Cioloș căruia i-a transmis că știe bine situația și că mai știe că fondurile europene atrase în 2016 au fost zero: ”Am văzut o declaraţie a fostului prim-ministru Cioloş legată de faptul că anul trecut s-au atras sume de bani. Eu cred că dânsul ştie foarte bine la ce mă refer. Noi vorbim de exerciţiul bugetar 2014 - 2020. Suntem în 2017, dânsul a fost prim-ministru în 2016. Pe exerciţiul bugetar 2014 - 2020 e zero. Dacă nu ştie că e zero, o să-i arătăm documentele oficiale”. 

Dacian Cioloş i-a transmis prim-ministrului Sorin Grindeanu că "greaua moştenire" în domeniul fondurilor europene nu există, îndemnându-l să guverneze "transparent" şi să nu arunce "fumigene uşor de demontat". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel