Sorin Frunzăverde, trimis în judecată de DNA. De ce este acuzat

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe președintele Consiliului Județean Caraș Severin, Sorin Frunzăverde, și pe vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin, Ionesie Ghiorghioni.

Sorin Frunzăverse, trimit în judecată sub control judiciar, este acuzat de folosire a influenței ori a autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Vicepreședintele CJ Caraș Severin este acuzat de influențarea declarațiilor, fals intelectual și uz de fals. 

Voturi pentru Iohannis

Procurorii scriu că în perioada cuprinsă între cele două tururi de scrutin din noiembrie 2014, Sorin Frunzăverde și-a folosit influența asupra vicepreședintelui CJ Caraș Severin pentru a obține, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formațiunii din care face parte, adică PNL, respectiv pentru Klaus Iohannis. Procurorii susțin că Frunzăverde a urmărit implicit să-și consolideze poziția în PNL, dar și în plan administrativ, prin condiționarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului.

Alocările bugetare, în funcție de voturile pentru candidatul ACL

În 12 și 13 noiembrie 2014, vicepreședitele CJ Caraș Severin a luat legătura cu nouă primari cărora le-a cerut să-și folosească influența pentru a obține un număr mai mare de voturi pentru candidatul PNL. Ionesie Ghiorghioni le-a transmis că de rezultatul votului va depinde alocările bugetare către primării în 2015 și 2016.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș Severin, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel