SORIN DUCARU și MIHAI RĂZVAN UNGUREANU, favoriți pentru funcția de director al SIE - Surse

După ce Eduard Hellvig a fost votat de Parlament în funcția de director al SRI, președintele Klaus Iohannis este așteptat să facă o propunere și pentru conducerea SIE, iar în pole-position par să fie două nume.

Potrivit surselor România TV, favoriiţii lui Klaus Iohannis pentru conducerea SIE sunt Sorin Ducaru, şef al Misiunii Permanente a României pe lângă NATO, şi Mihai Răzvan Ungureanu, senator și consilier personal al preşedintelui, care a mai condus în trecut Serviciul.

Funcția de director al Serviciului de Informaţii Externe a rămas vacantă după ce Teodor Stolojan a demisionat pentru a se înscrie în cursa prezidențială. De atunci, conducerea Serviciului este asigurată de adjunctul Silviu Predoiu.

Sorin Ducaru este diplomat de carieră, care a activat ca reprezentant permanent al României pe lângă Organizația Națiunilor Unite (ONU) – New York (2000-2001), ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii (2001-2006) și reprezentant permanent al României la NATO (din 2006). În mai 2013 a fost desemnat asistent al secretarului general NATO de către Titus Corlățean.

Vezi și: Ce salariu va avea Eduard Hellvig la șefia SRI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel