Sorin Cîmpeanu scoate secretarii de stat pe teren. Vor merge în toată țara pentru a susține testarea în școli și vaccinarea profesorilor

Foto: Facebook / Sorin Cîmpeanu
Foto: Facebook / Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat în această după-amiază că va trimite toți secretarii de stat din instituție pentru a discuta cu directorii de școli din toată țara. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a intervenit în direct la Antena 3 unde a explicat ce se va întâmpla cu testarea anti Covid-19 în unitățile de învățământ din România. 

”Nici eu, nici primul ministru nu avem competențe medicale epidemiologice. Dacă nu am fost informați la timp de către cei care au aceste competențe, am propus această variantă de testare non-invazivă, deoarece, începând cu data de 8 februarie, timp de opt săptămâni, s-au făcut doar 26.000 de teste, conform raportărilor Ministerului Sănătății, adică 2,2% din numărul total de teste distribuite pentru a fi folosite în școli. Deci, în mod clar, ceva nu merge.

Ce nu merge?

Nu există personal medical disponibil, în mod clar. Cabinete medicale școlare există în 18% din școli. Acolo, personalul medical merge prin rotație atunci când un elev prezintă simptome, sau când sunt anunțați că există un caz confirmat în clasa respectivă. DSP-urile nu reacționează foarte repede, acei copii pleacă acasă și rămân netestați. Sigur, se pune și problema acordului părinților care nu își dau acceptul. 

Ministerul Educației se repoziționează

Ministerul Educației se repoziționează și vă anunț în premieră că tocmai ce am constituit o echipă din cei cinci secretari de stat din Ministerul Educației, care, începând de miercuri, vor merge în fiecare județ și vor face întâlniri cu toți responsabilii din toate școlile respectivului județ pentru a promova importanța testării în școli, alături de importanța vaccinării personalului didactic. Adică facem tot ce depinde de noi pentru a susține procesul de testare și vaccinare”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel