Sorin Bota propune ca activităţile de cercetare aplicată să nu fie impozitate

Social-democratul Sorin Bota a depus la Senat un proiect de lege care prevede ca activităţile de cercetare aplicată să nu fie impozitate.

Proiectul de lege modifică un articol din Codul Fiscal în sensul că la art. 60 după alin. (2) se adaugă două alineate noi, având următorul cuprins: 'prevederile alin. (2) se aplică şi în cazul angajaţilor care activează în domeniul inovării şi cercetării aplicate.

Cercetarea aplicată reprezintă activitatea orientată spre lărgirea cunoştinţelor şi spre utilizarea de cunoştinţe noi în crearea de noi procese, produse şi servicii şi în îmbunătăţirea lor'. Proiectul de lege mai prevede că persoanele care vor beneficia de prevederile prezentei legi trebuie să îndeplinească condiţiile legale de cercetător, iar acestea pot fi angajate în institute de cercetare, universităţi, centre de cercetare şi dezvoltare sau societăţi comerciale. 'Iniţiatorul doreşte ca prin această propunere legislativă să încurajeze cercetarea şi inovarea în România, să o stimuleze din punct de vedere financiar şi să deschidă noi oportunităţi în dezvoltarea de noi centre', se arată în comunicat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel