SONDAJ. Cifrele momentului în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum se prezintă principalii candidați

Un nou sondaj privind alegerile pentru Primăria Capitalei prezintă cifrele momentului în bătălia politică.

Pentru acest sondaj au fost intervievate telefonic 1.010 persoane, în perioada 21 - 23 septembrie 2020. "Eșantionul este reprezentativ pentru populația rezidentă în vârstă de peste 18 ani din București. Toleranța de eșantionare este de +/- 3%. Procentele sunt calculate pentru repondenții care au declarat că vor merge la vot. Prezența la vot ar putea depăși 45%”, se arată în comunicatul IRSOP, potrivt evz.ro.

Conform cercetării realizate de IRSOP, Gabriela Firea ar obține, la alegerile locale de duminică, un scor de 42% din voturile acordate de bucureșteni, în vreme ce Nicușor Dan ar primi doar 35% din voturi.

Pe locurile următoare s-ar clasa, conform cercetării, Traian Băsescu, cu 15% și Călin Popescu Tăriceanu, cu 3%. Restul candidaților ar însuma, conform IRSOP, împreună, 5% din voturile alegătorilor bucureșteni.

Lupta pentru Consiliul General al Primăriei Municipiului București

Pe primul loc se situează PSD, cu 26%, urmat de USR și PNL cu 25%, respectiv 21%. În Consiliul General ar mai intra PMP, care ar obține 8% și PRO România, partidul condus de Victor Ponta, cu 6%. Candidații propuși de ALDE vor obține doar 4%, iar ceilalți candidați, în total, vor aduna alte 10 procente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel