EXCLUSIV  Sondajele în alegeri, comentate de un candidat PNL la București. Care este avantajul PSD

Votul într-un singur tur avantajează în Capitală candidații celor două mari partide, PNL și PSD, consideră DAN CRISTIAN POPESCU, candidatul PNL la primăria 2, care a ținut, în cadrul interviului acordat DC News, să transmită un mesaj alegătorilor, precizând că mizează pe inteligența lor. 

"Noi credem că din cauza votului într-un tur, orice vot dat în afara candidaților PNL este de fapt un vot dat pentru candidații PSD-UNPR, pentru că singurele partide care pot câștiga sunt cele două mari. Daca partidele de pe partea derapta își împart voturile, avatajați sunt cei de la PSD-UNPR", a declarat Dan Cristian Popescu la DC News Live.

"Candidații independenți în orașe mari este greu să câștige. În toate sondajele, PSD și PNL sau PNL și PSD, depinde de sector, sunt primele partide, cele care pot câștiga în primul tur. Dacă erau două tururi, puteam discuta și de alte variante. Practic se aplatizează și se votează turul 2 în turul 1, deci din start trebuie să vezi candidatul cu cele mai mari șanse pe un anumit segment politic și să-l votezi pe acela direct, pentru că altfel este votul pierdut", a explicat candidatul PNL la primăria sectorului 2.

Popescu: Fragmentarea dreptei, avantaj pentru PSD

În același context, Dan Cristian Popescu a recunoscut că PNL este dezavantajat de fragmentarea votului pe partea dreaptă, inclusiv în București, dar este convins că noul candidat al liberalilor la Primăra Capitalei, Cătălin Predoiu, va iniția "un apel de consolidare a alegătorilor, pe un vot util".

"Este evident că cei de la PSD și UNPR împing candidați pe partea dreapta cât mai mulți pentru a-și spori șansele. Există interesul clar al celor de la PSD de a fragmenta dreapta. Cred că dl Preoiu va iniția un apel de consolidare a alegătorilor, nu neapărat a partidelor, pe un vot util. Un vot pentru Nicușor Dan înseamnă de fapt un vot pierdut care avantajează PSD. Într-o anumită măsură, îl poți considera ca un vot direct pentru PSD", a declarat Cristian Dan Popescu la DC News Live.

Cât despre eventuale negocieri cu ceilalți actori politici de dreapta, Cristian Dan Popescu este adeptul unor negocieri "făcute pe idei, pe principii și pe programe, nu neapărat pe funcții. Mi se pare mai puțin importantă. Dacă două partide vor să facă un demers comun ar trebui luați cei mai buni oameni de la acele partide și puși pe acea listă, mai departe de ponderi, fermoare, algoritmi, negociere. Și de asemenea cele mai bune idei puse în comun și găsit un program de dezvoltare al Bucureștiului, al sectorului 2, al altor comunități. Eu mizez pe inteligența alegătorilor care să înțeleagă ce se întâmplă cu votul lor", a mai spus Dan Cristian Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel