Sondaje IRES și CSCI: Ponta ia trei sferturi din voturi. DD, numai 12%

Dan Diaconescu nu are sorți de izbândă în confruntarea electorală cu Victor Ponta în colegiul Târgu Jiu. Cel puțin asta reiese din două sondaje, unul realizat de IRES, iar celălalt de CSCI, care indică faptul că premierul ar obține 74-76% din voturi, în timp ce patronul OTV ar primi doar 12-14% din aprecierile electoratului gorjean, scrie rtv.net.

După cum relevă ultimele două sondaje, Dan Diaconescu ar pierde la scor lupta electorală în fața lui Victor Ponta, cel din urmă fiind preferat de trei sferturi dintre alegătorii orașului Târgu Jiu. Astfel, la întrebarea ”Cu cine ați vota la alegerile parlamentare?,” 76% dintre alegători l-au ales pe reprezentantul alianței social-liberale, Victor Ponta, în timp ce, Dan Diaconescu, reprezentantul PP-DD, ar obține doar 12% din voturile gorjenilor. La egalitate cu patronul OTV se află și candidatul ARD, Nicolae Davițoiu, de asemenea cu 12 procente. Aceste rezultate reies dintr-un sondaj realizat de IRES, prin metoda CATI, în perioada 1-4 noiembrie. Cercetarea sociologică a fost efectuată pe un eșantion de 1054 de persoane din colegiul Târgu Jiu și are o marjă de eroare de +-3%.

De altfel, și în sondajul realizat de CSCI diferența dintre șeful Executivului și președintele PP-DD este la fel de copleșitoare, în defavoarea celui din urmă. Confruntați cu aceeași întrebare, alegătorii l-au ales în proporție de 74% pe Victor Ponta, Dan Diaconescu obține 14%, iar candidatul ARD rămâne cu același punctaj ca în primul sondaj menționat, anume 12%. Proporțiile se păstrează și atunci când eșantionul e întrebat ”Cu reprezentantul cărei formațiuni politice ați vota la alegerile parlamentare?” Potrivit cercetării, USL ar obține 73% din voturile alegătorilor din Târgu Jiu, ARD, de pe poziția secundă, ar obține 14%, iar PP-DD s-ar alege cu 13 procente. Sondajul a fost realizat prin metoda CATI în perioada 28 octombrie - 2 noiembrie, pe 1110 persoane din colegiul 6 Târgu Jiu, și are o marjă de eroare de +-3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel