SONDAJ: Surpriză pe scena politică: Ce partid nou se bate cu PSD și PNL

Agenția de Rating Politic a realizat în perioada 2-6 decembrie un sondaj despre "Piața Politică". 

În ceea ce privește prezența de vot declarată, dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, ea se înscrie în practica ultimilor ani. 41% dintre cei care au răspuns au spus că vor merge la vot. La alegerile parlamentare din 2012 au fost 41,7%. 

(w670)

PNL și PSD sunt la limită și, potrivit sondajului citat, alianțele sunt vitale și decid majoritatea. La alegerile parlamentare, PNL ar obține cele mai multe voturi, 35%. PSD i-ar urma îndeaproape, cu 34%. Precizăm că marja de eroare a sondajului este de 3,2%. Mișcarea Populară ar obține 7,5%, ALDE- 6,5%, PRM-5%, UDMR- 4%, UNPR- 2,5%, PNȚCD- 2,5%, M10- 1,5%, PSRo- 1,5%. 

(w670)

Sondajul a avut și o întrebare cheie. Respondenții au fost întrebați dacă opțiunile lor politice ar rămâne aceleași dacă ar apărea un partid prezidențial. 41% susțin că ar merge pe mâna acelorași partide și surpriza este de 35% ar vota partidul susținut de Klaus Iohannis și Dacian Cioloș.

(w670)

Același sondaj arată că 51% dintre respondenți susțin înființarea unui nou partid. În aprilie 2015, doar 38% susțineau acest lucru. În plus, ei consideră, într-o majoritate covârșitoare de 70%, că partidele din România susțin mai degrabă liderilor intereselor de partid. Doar 6% consideră că partidele susțin interesele alegătorilor. 19% văd un echilibru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel