SONDAJ: Câți români îl vor pe Dacian Cioloș la șefia PNL

Dacian Cioloş se bucură de încrederea românilor, 55% dintre suporterii liberalilor dorindu-l pe actualul premier la conducerea PNL, relevă recentul sondaj realizat de Agenţia de Rating Politic, în perioada 2 - 6 decembrie.

Potrivit sondajului realizat cu șase luni înainte de alegerile locale, eventuala venire a lui Dacian Cioloș la conducerea PNL are o susținere moderată (41%) la nivelul întregii populaţii, însă procentul crește la 55% când vorbim despre răspunsurile date de votanţii PNL. 

Pe de altă parte, vicepremierul Vasile Dâncu nu are o susținere solidă în acest moment (29%) pentru o eventuală venire la conducerea PSD, nici măcar în rândurile suporterilor PSD (33%).

Cercetarea sociologică relevă, totodată, că românii şi-ar dori noi proiecte politice şi că au încredere în reformarea celor deja existente.

Cu toate acestea, 51% dintre români şi-ar dori să mai apară şi alte partide. Pe de altă parte, peste 60% dintre participanții la sondaj consideră că actualele partide se pot reforma.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 950 de persoane adulte. Marja de eroare este de plus/minus 3,2%, la un nivel de încredere de 95%.

Vezi AICI sondajul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel