EXCLUSIV  SONDAJ: România e în CRIZĂ. Semnal de la nivel înalt: Cea mai mare năpastă

România este în criză. Este semnalul grav care vine din mediul de afaceri. Mihai Daraban, președintele CCIR, a afirmat la DCNews LIVE, în baza unui sondaj, că agenții economici semnalau din 2014 că va fi o problemă cu forța de muncă, avertisment care s-a adeverit în 2015. 

”Suntem (în criză a forței de muncă n.r.) și noi am semnalat-o. În ultimii doi ani, am realizat sondaje de opinie în mediul de afaceri, cu institut independent de sondare a opiniei publice, nu am vrut să-l facem noi pentru a nu fi considerați subiectivi, iar rezultatul a fost acesta. Dacă în 2014, agenții economici semnalau că va fi o problemă cu forța de muncă, în 2015 au semnalat deja criza. Sondaj făcut anul acesta pentru 2015, undeva în primăvară. Deja criza este semnalată de agentul economic” a spus Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerți și Industrie a României, pe DCNEWS LIVE. 

Mihai Daraban a adăugat că ”problema cu forța de muncă cred că este cea mai mare năpastă pe mediul de afaceri, nu numai autohton, inclusiv pe investitorii străini, pe care-i așteptăm cu brațele deschide și cărora nu mai putem să le vorbim despre avantajul ăla ce înseamnă să vină în România. Dacă acum 10-15 ani, toți știau că a veni în România înseamnă să găsești personal calificat, ne și lăudam peste tot, iată că acest avantaj a dispărut, rămânând, din păcate, doar nivelul jos de salarizare.”

Vezi de la minutul 12:10

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel