SONDAJ PROVIDENT. Cât cheltuie românii pe cadourile de Crăciun

Un sondaj recent arată ce-i îngrijorează pe români într-o proporție covârșitoare înainte de Crăciun.

64% dintre români planifică cheltuielile de sărbători din timp

Sondajul realizat pe www.SigurantaFinanciara.ro, la inițiativa Provident Financial România, arată că 64% dintre respondenți planifică din timp cheltuielile de sărbători și fac tot posibilul să se încadreze în buget. O treime dintre cei care au răspuns sondajului fac sporadic cumpărăturile de sărbători, care includ coșul de cumpărături pentru Crăciun, cadourile și alte achiziții specifice. Ei se așteaptă să depășească bugetul disponibil.

44% dintre români nu cheltuie mai mult decât într-o săptămână obișnuită de Crăciun

Coșul de cumpărături va presupune un buget similar cu cel al oricărei alte săptămâni din an pentru 44% dintre respondenți, în timp ce 33% se așteaptă să cheltuiască cel puțin dublu față de coșul săptămânal obișnuit. Pentru cadourile de sărbători, 36% dintre respondenți au spus că vor aloca aproximativ o treime din veniturile lunare ale familiei. În același timp, 37% dintre ei vor cheltui sub 10% din veniturile lunare, întrucât au economisit și au planificat din timp bugetul pentru a acoperi aceste cheltuieli. 15% dintre respondenți susțin că vor aloca un buget de cel puțin jumătate din veniturile lunare ale familiei pentru cadourile de sărbători, iar 12% au spus că se vor împrumuta pentru a-și echilibra bugetul de sărbători.

66% dintre români își petrec sărbătorile în familie

Peste 66% dintre participanții la sondaj nu vor pleca în vacanță în acest an și vor petrece sărbătorile în familie, în timp ce un sfert dintre respondenți spun că au planificat din timp vacanța de iarnă, au economisit și au căutat oferte speciale și reduceri pentru biletele de avion și cazare.

"Sondajul Siguranță Financiară confirmă interesul românilor pentru optimizarea bugetului de sărbători și planificarea eficientă a cheltuielilor. Educația financiară este una dintre prioritățile strategiei noastre de investiție în comunitate și vom continua să dezvoltăm platforma www.sigurantafinanciara.ro pentru a răspunde nevoii de informare a românilor și a-i ajuta să ia decizii financiare în cunoștință de cauză", a declarat Viktor Boczán, directorul general al Provident Financial România.

Chestionarul a fost completat de 640 de respondenți din toată țara în perioada 12 noiembrie-15 decembrie 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel