Sondaj: Ponta câștigă prezidențialele. Chirieac: Sunt și unele aberații

sondaj prezidentiale
sondaj prezidentiale

Cu un an înainte de alegerile prezidențiale, premierul Victor Ponta ar câștiga  alegerile, surclasându-l pe Crin Antonescu, potrivit unui sondaj INCSOP publicat de Adevărul.  Potrivit sondajului,   54,4% din repondenţi cred că PSD va avea candidat propriu la algerile de anul viitor. 

Opţiunile populaţiei pentru alegerile prezidenţiale măsurate pe o întrebare deschisă, adică fără a nominaliza vreun candidat, românii se gândesc cel mai mult la Ponta şi Antonescu. Numele premierului a fost indicat de 19,1% din cei chestionaţi, în timp ce Crin Antonescu a fost ales de 17,8%. Liderii USL sunt urmaţi de Mugur Isărescu (7,2%), respectiv Mihai Răzvan Ungureanu (7,1%).

În topul încrederii, chiar dacă  candidatura sa este doar un zvon politic, conduce detașat  Mugur Isărescu, care s-a distanţat cu 43% încredere multă şi foarte multă (comparativ cu cele 40,9% înregistrate la măsurătoarea din septembrie) şi este foarte aproape de vârful atins în martie 2013 când guvernatorul BNR obţinea 44% din procente.

 Comentând  sondajul, analistul Bogdan Chirieac spune că acesta "îți oferă o idee, o imagine, să vezi relative tendințe, dar nu sunt noutăți aici. Sigur, domnul Isărescu este peste ceilalți candidați fiindcă nu se amestecă în lupta politică, sigur că domnul Ponta este mai vizibil și prin prisma funcției pe care o are. Sunt și unele aberații: Predoiu nu poate să aibă unu la sută. Predoiu se duce în scorul partidului, dacă PDL îl va susține până la capăt la președinție. Nu se poate să ai 15 la sută în partid și unu la sută tu personal, la fel cum la domnul Ungureanu, vedeam că dânsul are 20 la sută, Forța Civică are unu la sută. Sunt anumite corelări care trebuie făcute", a spus Chirieac.

"Partidele votează în funcție de interesele lor, fiindcă partidul se mobilizează, partidul are nevoie de bani. Faptul că eu mă bat pentru altcineva din alt partid este o poveste. Presiunea din PSD asupra domnului Ponta de a  candida este foarte mare. Nu știu dacă dânsul va putea rezista unor asemenea presiuni, de preferat ar fi să reziste, fiindcă nu sunt mulți, doi, domnii Ponta și Antonescu, pentru a face față acestor răbufniri iraționale ale domnului Băsescu", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel