EXCLUSIV  SONDAJ Liviu Dragnea-Mihai Tudose. Alfred Bulai: Dragnea, ÎNVINS de gestul pe care nu-l poate face

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

DCNews a publicat, miercuri seară, un sondaj cu rezultate devastatoare pentru președintele PSD, Liviu Dragnea. Analistul politic Alfred Bulai a subliniat că liderul PSD a fost înfrânt de gestul pe care el nu-l poate face, dar premierul Mihai Tudose l-a făcut. 

Potrivit rezultatului sondajului DCNews, 71% dintre cei care au votat, peste 10.000, consideră că Liviu Dragnea este vinovat de conflictul de la Putere. 29% îl consideră vinovat pe premierul Mihai Tudose. 

Sociologul Alfred Bulai a afirmat, pentru DCNews, că ”Mihai Tudose și-a jucat foarte bine cartea, sunt diferențe ca de la cer la pământ față de cazul Grindeanu. Mihai Tudose nu se agață de funcție, e apropiat publicului PSD, e direct, nu e politicianist. În schimb, în cazul lui Liviu Dragnea nu zice nici da, nici nu, are răspunsuri complicate. Mihai Tudose e direct, om simplu, din popor, cu umor, zice lucrurile pe șleau.”

Gestul pe care Dragnea nu-l poate face

”Prim-ministrul e apreciat și pentru că a venit și și-a pus demisia pe masă. E un gest pe care Liviu Dragnea nu-l poate face. În momentul de față, Mihai Tudose nu se luptă pentru funcția lui, cum a făcut-o Sorin Grindeanu, dar partidul o face. Liderii din PSD se luptă ca Mihai Tudose să rămână în fruntea Guvernului, pentru că PSD nu-și permite să piardă guvernarea. Spre deosebire de Mihai Tudose, Liviu Dragnea are o capacitate de negociere foarte mică.” subliniză Alfred Bulai. 

În plus, sociologul precizează că ”Liviu Dragnea nu a avut niciodată cote mari de popularitate. Nu e nici Crin Antonescu, nici măcar Victor Ponta”. Pe lângă toate acestea, ”e a doua situația deja, publicul nu sesizează nuanțe, vede imaginea de ansamblu, care e asta: i se impută aceleași lucruri lui Dragnea, dacă doi oameni au aceeași problemă, înseamnă că problema ești tu”. 

Shhaideh sau guvernarea

”Miza scandalului pare a fi Sevil Shhaideh, care nu e apreciată de partid sau care este o personalitate față de care liderii PSD au un sentiment de indiferență. Între Sevil Shhaideh și riscul de a pierde guvernarea, Klaus Iohannis fiind îndreptățit să trimită guvernul PSD-ALDE acasă, liderii PSD au o singură alegere.” a mai afirmat Alfred Bulai. În ceea ce o privește pe Shhaideh, propunerea sa ca premier a lăsat atunci miniștrii PSD în derivă, fără o lună, aproape două de salariu, ceea ce acum cântărește. 

Liviu Dragnea mai face o greșeală: ”După ce a spus tot partidul să-l dea jos pe Grindeanu, vine cu ideea de a se împăc cu el, o idee care duce tot spre politicianism”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel