Cotă unică/impozit progresiv, sondaj IRES. Cifrele care arată o mare surpriză

Bogdan Bolojan / 17 iul 2018 / 17:04 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Un sondaj publicat recent de IRES arată o surpriză majoră în privința opțiunii populației României pentru modul de impozitare. 

57% dintre români spun că impozitul din România ar trebui să fie progresiv. Măsura impozitului progresiv este o propunere aproape ideologică a social-democraților. 

Sondajul arată că propunerea unei cote unice este o greșeală, populația României și-ar dori ca persoanele cu mulți bani să plătească impozit progresiv. De cealaltă parte, 38 % dintre români cred ca toți oamenii, indiferent de avere, ar trebui taxați la fel. 

Sondajul a fost publicat în revista "Sinteza" și a fost realizat de IRES în perioada 4-16 iunie pe un eșantion reprezentativ pentru populația adultă a României. 

Iată graficul complet: 

(w670)

Totodată, românii cred într-o proporție covârșitoare că persoanele care au făcut averi în România, le-au realizat prin încălcarea legii. 60 % dintre români consideră că persoanele cu averi s-au îmbogățit încălcând legea și doar 11 % sunt de părere că banii au fost făcuți prin muncă și efort personal.

Iată cel de-al doilea grafic:

(w670)Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24