Urmărește emisiunea live


Sondaj IRES: Câți români doresc schimbarea guvernului Ponta cu unul PNL

Un sondaj de opinie realizat după alegerile prezidenţiale de IRES relevă câți români susțin schimbarea guvenului actual, condus de premierul Victor Ponta, cu unul PNL.

Participanţii la sondaj au fost întrebaţi dacă sunt de cord cu schimbarea actualului guvern, în condiţiile în care unele voci din cadrul PNL cer demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier pentru a fi instalat un guvern PNL, potrivit Agerpres.

32% sunt de acord cu schimbarea, în timp ce 62% sunt împotrivă, aceștia din urmă considerând că nu este bine ca un singur partid să deţină toată puterea.

5% dintre cei intervievați au răspuns "nu ştiu", iar 1% nu au dorit să răpsundă.

Cum au răspuns tinerii la sondaj 

Potrivit sursei citate, schimbarea guvernului este susţinută în proporţie de 20,7% de respondenţi cu vârsta de peste 65 de ani şi de 43,9% de respondenţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani.

Schimbarea actualului guvern are cei mai puțin susținători în Moldova, 24,6%, în timp ce în celelate regiuni ale țării, doar 33% nu doresc acest lucru. 

De asemenea, 48,9% dintre votanţii lui Klaus Iohannis sunt de părere că ar trebui instalat un guvern PNL. În schimb, votanţii lui Victor Ponta doar în proporţie de 6,4% vor ca PNL să preia guvernarea.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 noiembrie 2014. Volumul eşantionului: 1.338 subiecţi cu vârsta de peste 18 ani; tipul eşantionului: multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la populaţia cu drept de vot rezidentă în România; reprezentativitate: eroare maximă tolerată ą2,7%; metoda: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Adrian Năstase, sfat pentru Guvernul Ponta: Ar fi bine să ceară vot de încredere în Parlament. Ce spune Bogdan Chirieac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel