Sondaj IRES: Antonescu, la același nivel cu MRU la prezidențiale. Reacția DURĂ a PNL

Ultimul sondaj IRES îi plasează pe Crin Antonescu și Mihai Răzvan Ungureanu pe același loc în cursa pentru prezidențiale. În schimb, pentru europarlamentare, PNL este mult deasupra Forței Civice, la o diferență considerabilă de 11%. FC este pe ultimul loc. PNL a reacționat dur față de acest sondaj, comparând scorurile PSD cu cele obținute de Ceaușescu. 

Potrivit sondajului IRES, în cursa pentru prezidențiale, Victor Ponta ar obține 31% dintre voturi. Pe locul doi, la egalitate, ar fi Mihai Răzvan Ungureanu și Crin Antonescu, cu 12%. Rezultatul a fost obținut în urma unei întrebări deschise, fără ca respondenților să li se dea variante de răspuns.

În schimb, pentru europarlamentare, diferența dintre PNL și FC este una considerabilă. În vreme ce liberalii ar obține 14%, cei din FC ar obține cel mai puțin- doar 3%. 

PNL a reacționat prin vocea purtătoarei de cuvânt, Cristina Pocora, față de sondajul dat de IRES, al cărui director este Vasile Dâncu: "'Institutele' de sondare a opiniei publice din curtea PSD (Vasile Dancu, Mirel Palada si Bogdan Teodorescu) fac sa pălească scorurile cu care era reales Ceaușescu. O strategie care arată multă nervozitate si nerabdarea de a avea toată puterea. O strategie păguboasă, as spune. Cred ca ar fi mult mai convingătoare o guvernare serioasa si orientata spre viitor decat crosetarea de "sondaje" care să il dea pe Victor Ponta cu 72%...". 

Sondajul a fost realizat în 26 martie 2014, prin interviuri telefonice, pe un eșantion de 1.446 persoane adulte. Marja de eroare este de 2,7%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel