SONDAJ INSCOP: PSD crește, PNL continuă să scadă, UNPR, spre dezastru

Potrivit Barometrului INSCOP Research realizat la comanda ziarului "Adevărul", PNL scade, în timp ce PSD se apropie de 40% privind intenția de vot. UNPR, fără Gabriel Oprea și cu Neculai Onțanu în arest, abia dacă trece de 1%.

Potrivit Barometrului INSCOP Research, 38% din respondenţii care îşi exprimă intenţia de vot ar alege PSD (faţă de 36,3% în noiembrie), iar 37,2% PNL (faţă de 40,1% în noiembrie).

În clasament urmează ALDE cu 5,3% în martie, faţă de 4% în noiembrie, şi PMP cu 5,1% (faţă de 4,4% în noiembrie 2015). Cele două formaţiuni profită de pe urma scăderii înregistrate de liberali în intenţia de vot, în special ca urmare a tracţiunii oferite de apariţiile incisive ale liderilor lor (Călin Popescu Tăriceanu şi Traian Băsescu).

UNPR se îndreaptă spre un dezastru

Demisia lui Gabriel Oprea și reținerea lui Neculai Onțanu au dus UNPR în pragul dezastrului. Potrivit intenției de vot, UNPR abia dacă ajunge la 1,2% în martie faţă de 2,6% în noiembrie 2015. Trebuie ţinut cont însă că sondajul s-a încheiat în aceeaşi zi în care UNPR şi-a ales o nouă conducere.

Clasamentul este încheiat de PRU cu 1,2%, PRM cu 1% (faţă de 1,1% în noiembrie) şi PNŢCD cu 0,4% (faţă de 1% în noiembrie).

De asemenea, singura formaţiune care ar mai reuşi să depăşească pragul electoral dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare este UDMR (cotată în martie cu 5% din intenţia de vot, faţă de 5,2% în noiembrie).

În sfârşit, trebuie remarcat procentul ridicat (40,8%) al celor care nu indică o opţiune de vot (26,5% nehotărâţi, 11,1% nu merg la vot, 3,2% non-răspunsuri). Pe măsură însă ce se apropie alegerile, acest procent este de aşteptat să se reducă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel