Sondaj INSCOP: Isărescu, zdrobit de Iohannis în topul încrederii. Ce loc ocupă Ponta

Românii au cea mai mare încredere în președintele ales, Klaus Iohannis, după o lungă perioadă în care topul încrederii a fost dominat de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP, la comandat Adevărul, 60% dintre români spun că au multă și foarte multă încredere în Iohannis, față de 35,2% la măsurătoarea din octombrie.

Klaus Iohannis este urmat de Mugur Isărescu cu 45,7%, într-o uşoară creştere faţă de octombrie (42,6%). Pe locul 3 coboară premierul Victor Ponta care acumulează 26,1% încredere multă şi foarte multă (comparativ cu 38,7% pe datele culese la începutul lunii octombrie). Sorin Oprescu înregistrează de asemenea un recul. Ocupantul locului 4 înregistrează 23% încredere multă şi foarte multă (27,3% în octombrie) şi confirmă tendinţa descrescătoare instalată odată cu debutul toamnei.

Aliații premierului Ponta de la alegeri, Sorin Oprescu și Călin Popescu Tăriceanu, au în continuare cote de încredere ridicate. Pe un trend ascendent se află Cătălin Predoiu, premierul "din umbră" al PNL.

20,7% dintre cei intervievați de INSCOP spun că au multă și foarte multă încredere în președintele Traian Băsescu, aflat la sfârșit de mandat.

Sondaj INSCOP: PNL ar bate PSD la alegeri parlamentare, după victoria lui Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel