Sondaj INSCOP: Isărescu și Ponta, în topul încrederii românilor

ponta isarescu dece
ponta isarescu dece

Premierul Victor Ponta și guvernatorul BNR Mugur Isărescu sunt personalitățile care se bucură de cea mai mare încredere din partea românilor, arată un sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda Adevărul. Întrebați câtă încredere au în Isărescu, 48% dintre respondenți au răspuns ”multă” și ”foarte multă”. Victor Ponta a primit același răspuns din partea a 43% dintre cei chestionați.

34% dintre români au de asemenea ”multă” și foarte ”multă încredere” în fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu obținând cu două procente mai puțin decât colegul său liberal. Președintele Traian Băsescu a obținut aceeași cotă de ”multă” și ”foarte multă” încredere ca Titus Corlățean, anume 21%.

Vicepremierul Liviu Dragnea se bucură de încrederea a 26% dintre români.

În ceea ce-l privește pe fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, 29% dintre respondenți au spus că au ”multă” și ”foarte multă” încredere în el.

Senatorul Mircea Geoană a obținut un procent de 22%, deputatul Gigi Becali de 20%, iar Elena Udrea și Emil Boc împart aceleași cifră de 18%.

Cota de încredere a președintelui Ion Iliescu este de 19%, la fel ca cea a președintelui PDL Vasile Blaga, iar a președintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, de 18%.

Titus Corlățean beneficiază de încrederea a 21% dintre respondenți, Dan Diaconescu de 13%, iar președintele UDMR, Kelemen Hunor, de 11%.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research, în perioada 21 - 28 februarie, la comanda cotidianului Adevărul. Volumul eşantionului a fost de 1.066 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%, eşantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel