Sondaj INSCOP: În care politician au românii cea mai mare încredere

Premierul Victor Ponta și guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, își dispută locul de cel mai de încredere politician român, ultimul sondaj INSCOP, realizat la comanda Adevărul, înclinând balanța în favoarea economistului.

Eșantionul chestionat de INSCOP relevă că 41,9% dintre români au cea mai mare încredere în Mugur Isărescu. Pe locul secund este Victor Ponta, cu 40,7% din preferințele celor intervievați.

Locul trei este ocupat de Sorin Oprescu, primarul Capitalei și vehiculat a fi și candidat la prezidențiale, cu 37% cotă de încredere. Crin Antonescu, prezidențiabilul USL, îl urmează pe edilul Bucureștiului cu un procent de 30,8%.

Cel mai de încredere politician al Opoziției rămâne fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, cu 26,2% din preferințe. Până nu de mult cotat cu procente de încredere mai mici de 10% de către români, președintele Traian Băsescu ajunge acum la 23,3%, aceeași cifră obținută și luna trecută.

Condamnarea lui Gigi Becali i-a adus de la sine, în ochii multor români, condiția de ”martir”, iar asta se vede și în sondajul realizat de INSCOP. Cu un procent de 20,7 %, afaceristul din Pipera depășește politicieni precum vicepremierul Liviu Dragnea, arhitect al unui proiect de maximă importanță națională - regionalizarea, sau pe liderul Opoziției, Vasile Blaga, omul însărcinat cu amendarea derapajelor Puterii.

Declinul lui Dan Diaconescu continuă, un procent de doar 12,2% dintre cei chestionați declarându-și încrederea în patronul OTV. ”Performanța” de a fi mai puțin popular decât Diaconescu îi reușește liderului UDMR, Kelemen Hunor.

În privința europarlamentarelor, sondajul INSCOP arată că 39% dintre români ar vota pentru PSD-UNPR, 20,2% pentru PNL-PC și, suprinzător, 19,5% ar merge pe mâna Mișcării Populare.

Sondajul a fost realizat de INSCOP în perioada 28 mai - 3 iunie 2013, pe un eşantion de 1.055 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel