Sondaj INSCOP: Elena Udrea îi suflă în ceafă lui Klaus Iohannis la capitolul notorietate

Un barometru INSCOP Research relevă faptul că cel mai bine clasat dintre candidații la Președinție la capitolul notorietate este candidatul PSD, Victor Ponta, 97,1% dintre cei intervievați declarând că știu de candidatura acestuia. Pe locurile următoare se situează Klaus Iohannis și Elena Udrea, între cei doi fiind o diferență de doar 0,1%.

97,1% dintre români știu de candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale, candidatul PSD plasându-se astfel pe primul loc la capitolul notorietate, relevă un sondaj INSCOP Research realizat în perioada 2-8 octombrie 2014, relatează Agerpres. Volumul eșantionului a fost de 1095 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Pe locul doi ca notorietate se situează Klaus Iohannis (95,3%), apoi Elena Udrea (95,2%), Călin Popescu Tăriceanu (91,6%), Monica Macovei (88%), Dan Diaconescu (82,2%), Corneliu Vadim Tudor (78,7%), Teodor Meleșcanu (78,6%), Kelemen Hunor (63,1%), Gheorghe Funar (47,4%), William Brânză (36,5%), Szilagyi Zsolt (31,5%), Constantin Rotaru (23,3%), Mirel Amariței (23,2%).

Potrivi aceluiași sondaj, jumătate dintre români se declară interesați de campania electorală, 17,6% dintre români susținând că sunt foarte interesați de campania electorală pentru alegerile prezidențiale și 35,2% interesați.

Totodată, 70,9% dinre cei intervievați au răspuns că știu deja cu cine votează, 18% nu au această certitudine, iar 11,2% declarând că nu știu sau nu răspund.

Câți români cred că subiectele dezbătute în campanie nu au legătură cu probleme țării

55% dintre cei intervievați consideră că subiectele dezbătute în campania electorală au legătură cu problemele care îi interesează în mod direct, dar, pe de altă parte 36,5% dintre români sunt de acord cu ideea că subiectele dezbătute în campanie nu au legătură cu problemele țării, în timp ce 46,4% nu sunt de acord cu această afirmație. 17,2% nu știu sau nu răspund.

Potrivit aceleiași cercetări sociologice, 46,5% dintre respondenți susțin că au cunoștință de programele principalilor candidați, iar 28% dintre români și-ar putea schimba opțiunea de vot ca urmare a acestei campanii electorale, în timp ce 16,2% nu știu sau nu răspund.

Sondajul a fost realizat la comanda cotidianului "Adevărul" și are o eroare maximă de ą 3%, la un grad de încredere de 95%.  Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel