Sondaj INSCOP, Băsescu-Bercea. Pippidi dă un AVERTISMENT

Ultimul sondaj INSCOP a avut ca subiect Bercea-Băsescu și modul în care au perceput cetățenii situația în care se află fratele președintelui Traian Băsescu.

După cum arată sondajul, Traian Băsescu a jucat destul de bine această parte a delimitării de Mircea Băsescu. 39,7% dintre români consideră că arestarea preventivă a lui Mircea Băsescu arată că justiția din Romania este mai degrabă independentă politic în timp ce 36% consideră exact contrariul. 54% dintre respondenți consideră că înregistrările care au circulat în presă privind cazul arată o infracțiune comisă de Mircea Băsescu în timp ce 15,3% consideră că demonstrează mai degrabă o înscenare realizată de familia/"clanul" Sandu Anghel/Bercea Mondial. 30,7% au ales nu știu/nu răspund.

VEZI SONDAJUL: Bercea-Băsescu. Sondaj INSCOP: Rezultatele care l-au uimit și pe Traian Băsescu

Rezultatele sondajului au fost comentate de Alina Mungiu-Pippidi.

"Cum a jucat sau nu a jucat Traian Băsescu, nu putem să judecăm după acest sondaj. Spun din nou și am mai dat acest avertisment: aceste firme, afiliate la mass-media, care fac sondaje nu sunt niște firme cu reputație. Cu alte cuvinte, fără să fac nicio acuzație, nu și-au dovedit încă profesionalismul. Dacă nu ai cu adevărat niște auditori de sondaje profesionali care să verifice ce se întâmplă, eu nu vreau să comentez aceste sondaje. Le recomand tuturor foarte ferm să nu aibă încredere în majoritatea sondajelor publicate în mass-media", a spus Alina Mungiu-Pippidi la Realitatea TV.

Sondajul a fost realizat la comanda "Adevărul" și are o eroare de 3%.

VEZI ȘI: Traian Băsescu și Victor Ponta, consultări la Cotroceni privind reducerea CAS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel