Sondaj IMAS prezidenţiale. Cozmin Guşă: Fake. Scoruri umflate. Nu există aşa ceva

Cozmin Gusa
Cozmin Gusa

Cozmin Guşă a făcut o serie de aprecieri legate de sondajul de opinie Europa FM - IMAS, privind alegerile prezidenţiale, lansat recent în spaţiul public.

"Trebuie sa facem un comentariu legat de imposibilitatea de a responsabiliza institutele de sondare, apropos de aceste fake sondaje. Si aceasta imposibilitate de a le responsabiliza, ma refer la IMAS, care a prezentatat un sondaj fake, un sondaj fals, o sa genereze fel de fel de evenimente ciudate in campania electorala. Ne lovim in acest moment de asemenea evenimente nedorite care arata un derapaj in zona de opinie din societatea romaneasca.

Europa FM este o entitate media veche, respectabila cu o audienta extrem de consistenta in plan national. In mod normal, decizia editoriala din partea celor care conduc Europa FM ar fi fost sa nu publice si sa nu discute un semenea sondaj care este foarte departe de cifrele momentului. 

Sunt doua scoruri umflate. Cel al lui Klaus Iohannis si nu asta a fost scopul, practic, dar megaumflat este scorul lui Mircea Diaconu din sondajul IMAS, comandat de Europa FM. Nu exista asa ceva. Mircea Diaconu a impresionat putin la inceput, a urcat pana la 10 la suta, in acest moment este umar la umar in zona lui 8 la suta cu challengerii challengerilor, cu cei care ii provoaca pe provocatori, respectiv ei doi se bat, Diaconu si cu Paleologu, sa faca niste fapte de vitejie si sa poata sa ajunga mai aproape de cei doi care se bat pentru locul doi, este vorba despre Viorica Dancila si Dan Barna", a declarat Cozmin Gușă la Realitatea TV.

"Avem un Iohannis consolidat in jurul lui 35 la sută"

"La ora actuala avem un Iohannis consolidat in jurul lui 35 la suta, ca sa fie limpede, nici vorba de 40 la suta. Avem in jurul lui 20 la suta, plus-minus, ceea ce e foarte important, Viorica Dancila si Dan Barna si de aici sondajul USR pe care si l-au realizat si care este mai credibil decat sondajul Europa FM.

Insa aici avem o problema cu ambii candidati. Ambii sunt pe trend descrescator. Barna a intrat pe trend descrescator in ultima luna si este cu siguranta sub 20 la suta. Eu stiam de 16-17. Viorica Dancila, care prinsese un inceput de precampanie bun, prin pricina sfaturilor proaste ale consultantilor si consilierilor pe care ii are, plus plecarea in SUA, neasigurata ca avea securizata intalnirea cu Mike Pence, toate aceste lucruri i-au indus si ei un usor trend descendent in acest moment", a mai declarat Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel