Sondaj CURS prezidențiale 2019. Cum stă Klaus Iohannis - procente

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, candidat al PNL, ar fi votat în primul tur, la prezidențiale, de 39% din totalul celor care merg la vot, urmat de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidențiale cu 18%, potrivit unui sondaj CURS.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj de opinie. Cercetarea este efectuată în perioada 19 iulie - 5 august pe 1600 de persoane prin interviuri față în față la domiciliul acestora. Marja de eroare este de plus/minus 2,45% la un nivel de încredere de 95%.

Președintele Klaus Iohannis, candidat al PNL pentru un al doilea mandat în fruntea statului, ar fi votat în primul tur de 39% din totalul celor care merg la vot, urmat de președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la alegerile prezidențiale cu 18%, potrivit unui sondaj CURS. Tăriceanu e urmat de Dan Barna, candidatul comun al USR și PLUS în cadrul Alianței politice "Alianța 2020 USR+PLUS" cu 17% și de premierul Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale cu 14%.

În ce privește partidele - topul este dominat de Partidul Național Liberal (PNL) cu 31%, urmat de PSD cu 24% și Alianța 2020 USR+PLUS cu 20%. Pe locul 4 se află ALDE cu 8%, urmat de Pro România cu 7%. PMP și UDMR încheie plutonul cu 5 și respectiv 4 la sută.

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel