SONDAJ CURS. Cu ce partid ar VOTA românii, după criza COVID. Părerea lor despre Iohannis

Un sondaj curs a fost dat publicității. Iată cum văd românii criza COVID și modul în care autoritățile au gestionat-o.

Sondajul a fost realizat de CURS pe un eşantion de  980 de respondenţi, cu votanţi în vârstă de 18 ani sau peste, fiind folosită metoda CATI, în perioada 14 - 29 mai 2020, după cum arată Antena 3.

Un procent de 59% susține că România se îndreaptă într-o direcție greșită, 30% într-o direcție bună și 11% dintre intervievați nu au răspuns.

25% au spus că cea mai importantă sursă de îngrijorare este reprezentată de posibilitatea pierderii locului de muncă, urmată de posibila infectare "a mea" sau a unui membru al familiei cu COVID și 18% creșterea prețurilor la alimente de bază.

35% au spus că restricțiile impuse de autorități, în starea de alertă, sunt exagerate, 49% au spus că sunt  potrivite, 9%  - insuficiente.

Întrebați "Ce credeți că se va întâmpla cu economia în urma pandemiei?", 7% din intervievați au spus că ne vom reveni rapid, 53% - ne vom reveni, dar mai lent, 33% - criza economică va continua chiar și după ridicarea restricțiilor, 7% - nu știu/nu răspund.

"Credeți că Guvernul ar trebui să facă mai multe pentru a sprijini economia sau a făcut suficient?”. 28% dintre cei intervievați au spus: nu știu/nu răspund, 23% - a făcut suficient, 49% - trebuie să facă mai mult.

Iată cum apreciază românii activitatea președintelui Klaus Iohannis, în gestionarea crizei COVID:

20% dintre cei care au participat la sondaj au o părere foarte bună despre activitatea Guvernului condus de Ludovic Orban, în gestionarea crizei COVID, 18% - o părere bună, 36% - o părere proastă, 17% - o părere foarte proastă,  8% - nu știu/nu răspund.

Întrebați ce părere au despre personalități politice de mai jos, oamenii au oferit următoarele răspunsuri:

Întrebați cu ce partid politic ar vota la alegerile locale, românii s-au împărțit: PNL 32%, PSD 27%, USR-PLUS 12%, Pro România 7%, ALDE 5%, UDMR 5%, PMP 5%, PP-USL 3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel