SONDAJ CURS. Cu cine ar vota românii. PSD, PNL, USR PLUS, procentele momentului

Un sondaj CURS arată cu cine ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri parlamentare. 

Românii care au participat la această cercetare au răspuns la întrebarea: "Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, dumneavoastră cu ce partid ați vota?", relatează Antena 3. 

Iată şi rezultatele: 

- PSD 34%

- PNL 22%

- USR 14%

- AUR 12%

- PMP 5%

- UDMR 4%

- PPU-SL 3%

- ALDE 2%

- PRO ROMANIA 2%

- ALTUL 2%

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o listă a celor care s-ar putea afla pe buletinele de vot la alegerile prezidenţiale din 2024

Deşi mai e cale lungă până în 2024, au început deja frământările în rândul partidelor parlamentare pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale. Analistul politic Bogdan Chirieac i-a enumerat, în direct la România TV, în emisiunea moderată de Liliana Ruse, pe cei care ar putea să se lupte pentru a-i urma lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Sunt, astfel, numeroşi candidaţi de la PNL, PSD, USR PLUS, AUR, chiar şi independenţi care ar putea să intre în cursa pentru alegerile prezidenţiale, competiţie cu atât mai strânsă cu cât preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, îşi încheie cel de-al doilea mandat şi nu mai poate candida.  

"Ştiu că la Partidul Social Democrat sunt vreo şase-şapte candidaţi. Eu nu exclud pe domnul Ciolacu, pe domnul Grindeanu, pe domnul Tudose, pe doamna Firea, cred că mai erau... domnul Geoană care e şi nu e în PSD - aici atenţie, domnul Geoană ar trebui să candideze în România, nu la NATO. Că aici se obţin voturile.

La USR ziceţi de domnul Dan Barna, ori asta înseamnă că s-a îngropat complet ancheta aia nasoală despre care vorbea presa. Înţeleg că e şi domnul Drulă care e cu şanse, înţeleg că doamna Clotilde Armand v-a umplut de gunoaie fiindcă imaginea e mai presus de orice şi ar putea să fie şi dânsa candidat. E şi ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră, domnul Dacian Cioloş deşi, după ce rezultate a obţinut partidul lui Macron la locale, un ultim test... nişte rezultate sub nivelul mării. 

La liberali nici nu ştiu - aici vă rog să nu râdeţi, doamna Ruse - Cîţu preşedinte? Dacă n-aţi râs e o şansă. Orban preşedinte? Aici nu v-aţi mai putut abţine. Hai totuşi să păstrăm rigoarea. 

E şi George Simion, de la AUR. Sunt convins că va candida, dar nu ştiu dacă va candida singur sau va candida şi doamna Şoşoacă.

Mai e şi doamna Kovesi.... Deci cred că am pus pe masă 12-14 candidaţi ca popa. Şi e de-abia începutul, e anul 2021, până în 2024 eu cred că va candida şi Ciutacu, nu se poate!", a declarat, în direct la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel