SONDAJ CSCI ALEGERI PREZIDENȚIALE. VICTOR PONTA-KLAUS IOHANNIS, intenție de vot turul doi

Radu Tudor a prezentat duminică seară, la emisiunea "Punctul de întâlnire", cel mai recent sondaj CSCI cu referire la alegerile prezidențiale.

VEZI ȘI: Mircea Diaconu, ANUNȚ DESPRE PREZIDENȚIALE: Încă nu sunt hotărât. Mă sperie

Emisiunea a debutat cu analiza sondajului CSCI care arată lupta dintre principalii candidați la alegerile prezidențiale. 

Sondajul CSCI a fost realizat pe un eşantion de 1.100 de persoane, în perioada 15-18 septembrie 2014 şi are o eroare tolerată de 3%.

SONDAJ CSCI: ÎNCREDERE

În luna aprilie, atât Victor Ponta și Klaus Iohannis au pornit de la o cifră comună - 38% încredere. În luna mai, premierul are 38% încredere, iar liderul PNL 35%. În luna iulie, la capitolul încredere, ambii candidați scad și vorbim despre un procent de 32% în cazul lui Victor Ponta și 29% Klaus Iohannis. În luna iulie, apare Călin Popescu Tăriceanu cu 32% încredere, iar Victor Ponta înregistrează 35% și Klaus Iohannis 29%. În luna septembrie, în clasamentul încredere, lucrurile arată astfel: Victor Ponta: 36%, Călin Popescu Tăriceanu: 31% și Klaus Iohannis: 27%.

SONDAJ CSCI: Intenție de vot, turul 1

În ceea ce privește intenția de vot, în luna iulie, în cazul lui Victor Ponta, vorbim despre o intenție de vot de 41%, în luna august: 46%, iar în luna septembrie: 42%. Legat de Klaus Iohannis, lucrurile stau astfel: în luna iulie: 28%, în luna august: 24%, iar în luna septembrie: 27% intenție de vot, potrivit CSCI.

Se observă faptul că fostul premier Călin Tăriceanu a pornit în iulie de la un procent de 10%, iar atât în august, cât și în septembrie a avut un procent de 9%. Radu Tudor a precizat că, în jocul prezidențialelor, scorul obținut de Călin Popescu-Tăriceanu va juca un rol important în turul 2.

SONDAJ CSCI: Intenție de vot, turul 2

Radu Tudor a prezentat și o situație pentru turul 2, în care Victor Ponta ar câștiga prezidențialele cu 57% la 43% pentru Klaus Iohannis. Se observă faptul că Iohannis a scăzut de la 45% în luna iulie, la 43% în septembrie, în vreme ce Victor Ponta a crescut de la 55% la 57%.

"Dintre actorii politici... este greu de crezut că cineva ar putea să strice acest raport între Victor Ponta și Klaus Iohannis. În schimb, dintre actorii instituționali, s-ar putea să vedem că ANI sau alte instituții vor interveni în această poveste și printr-o decizie a ÎCCJ eventual să-l indisponibilizeze pe Klaus Iohannis dacă el va primi o decizie nefaborabilă", a conchis Radu Tudor la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel