Sondaj consum băuturi alcoolice. Care sunt europenii care se îmbată cel mai des

Beat
Beat

Un sondaj relevă care sunt consumatorii de băuturi alcoolice din Europa care se îmbată cel mai des. 

Consumatorii de băuturi alcoolice din Marea Britanie se îmbată cel mai des, sugerează rezultatele unui sondaj realizat la nivel mondial, citat miercuri de Press Association. Britanicii se confruntă cu starea de ebrietate, în medie, de 51,1 ori în cursul celor douăsprezece luni ale anului - aproape o dată pe săptămână - potrivit raportului din 2019 în care au fost incluse date din 36 de ţări. 

În urma sondajului, cercetătorii au declarat că a venit momentul introducerii unor linii directoare privind consumul responsabil de băuturi alcoolice, care ar putea fi utile în special persoanelor care consideră că limitele superioare sunt irelevante. Rezultatele studiului au fost publicate la scurt timp după ce s-a constatat o tendinţă în scădere a frecvenţei consumului de alcool în Marea Britanie şi o creştere a nivelului de abstinenţă, în special în rândul adulţilor tineri. 

Iniţiatorul sondajului, profesor Adam Winstock, a explicat că deşi din ce în ce mai puţine persoane consumă alcool, mulţi dintre cei care au în continuare acest obicei o fac într-o manieră potenţial nocivă. 

Câte persoane au participat la sondaj



La sondajul condus de o echipă de oameni de ştiinţă din Londra au participat 5.400 de persoane din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord şi peste 120.000 din alte ţări, în perioada 29 octombrie - 30 decembrie 2018. Acesta este al optulea raport anual, iar specialiştii susţin că este cel mai amplu sondaj privind consumul de substanţe intoxicante din lume. 

Marea Britanie conduce în acest clasament al frecvenţei stării de ebrietate, pe primele locuri situându-se de asemenea Statele Unite, Canada şi Australia. Starea de ebrietate este însoţită de riscul de vătămare şi de afectare a sănătăţii, a declarat Winstock care a subliniat necesitatea evidenţierii pericolelor la diferite niveluri de consum de băuturi alcoolice, chiar dacă acestea depăşesc limitele sigure". 

Liniile directoare actuale stabilite de Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie nu precizează un nivel sigur privind consumul de băuturi alcoolice, recomandând cel mult 21 de unităţi de alcool pe săptămână în cazul bărbaţilor şi maximum 14 unităţi de alcool pe săptămână în cazul femeilor - circa şase halbe de bere, notează Press Association.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel