Sondaj: Ce procent ar lua Antonescu la prezidențiale

antonescu dece
antonescu dece

Potrivit unui sondaj Anvangarde realizat la comanda Newsin, dacă mâine românii ar trebui să meargă la urne pentru a-și vota noul președinte, 44% dintre ei l-ar alege pe Crin Antonescu. După președintele PNL, următorul în preferințele oamenilor e guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. 

La întrebarea "Dacă mâine ar avea loc alegeri prezidenţiale, cu cine aţi vota?", cei care au participat la sondaj au răspuns:

Crin Antonescu - 44% Mugur Isărescu - 33% Dan Diaconescu - 15% Corneliu Vadim Tudor - 5%

Trei procente din totalul oamenilor chestionați declară că ar vota cu alt candidat.

Sondajul a fost realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde, solicitat de Agenția de presă NewsIn, în perioada 17-21 ianuarie 2013, pe un eșantion de 1000 de persoane. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituţionalizată a României  cu o eroare maximă tolerată de    +/- 3,1% , pentru  un interval de încredere de 95 %.

Un sondaj IRES dat publicității ieri îl dădea tot pe Crin Antonescu drept primul prezidențiabil al țării. O cercetare sociologică realizată de IRES releva că 51% dintre respondeți considerau că Antonescu va deveni următorul locatar al Cotroceniului, 44% nu credeau în șansele lui, iar 5% nu au răspuns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel