Sondaj: Câți români îl văd pe Antonescu viitorul președinte

antonescu dece
antonescu dece

Șeful Senatului Crin Antonescu este văzut de 51% dintre respondenții unui sondaj realizat de IRES drept viitorul președinte al României.

Prezidențiabilul PNL, Crin Antonescu, are toate șansele să devină noul locatar al Cotroceniului, cred cei mai mulți respondenți ai unui sondaj. 44% dintre cei chestionați nu consideră însă că Antonescu îl va înlocui pe Traian Băsescu, iar 5% nu știu.

În 2011, la aceeași întrebare, doar 42% dintre cei intervievați credeau că liderul liberal va ocupa fotoliul prezidențial, în timp ce 44% nu credeau în șansele fostului președinte interimar.

Coabitarea, șanse mai mari decât suspendarea

Cât priveşte o eventuală suspendarea a lui Traian Băsescu din funcția de șef al statului în anul 2013, 52% consideră că nu va reuși, 36% nu cred în această posibilitate, 10% nu știu, 2% nu au dorit să răspundă. De asemenea, 42% cred că va funcționa coabitarea premier-președinte, 50 la sută sunt neîncrezători că acest lucru se va întâmpla, iar 7% nu știu. Sondajul IRES a fost realizat în data de 10 ianuarie, prin metoda CATI, pe un eșantion de 1411 de subiecți și are eroare maximă tolerată de +/- 2,6 la sută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel