Sondaj: Băsescu, cel mai impopular politician. Ponta, locul 1 la aprecieri

Un sondaj realizat de Public-Affairs în perioada 3-5 decembrie, prim-ministrul Victor Ponta e pe primul loc în topul favorabilității personalităților politice cu un scor de 55,5% dintre respondenți, la polul opus al popularității aflându-se președintele Traian Băsescu, cotat cu 69,4% la favorabilitate negativă.

Victor Ponta a fost ales de respondenții sondajului menționat cel mai apreciat politician român, pe locul doi aflându-se, cu 39,7%, Sorin Oprescu, ales pentru a doua oară consecutiv primarul Capitalei. Podiumul este completat de președintele Partidului Național Liberal și șeful Senatului, Crin Antonescu, care a obținut un procent de 37,3%. Pe locul patru se află fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, ales de 29,5% dintre cei intervievați, urmat de președintele Forței Civice, MIhai Răzvan Ungureanu, care este apreciat de 26,1% dintre cei intervievați.

La polul opus se află președintele Traian Băsescu, impopular în rândul a 69,4% dintre respondenți, la o diferență destul de mare, pe locul secund, aflându-se liderul PP-DD, Dan Diaconescu care a obținut un scor de 57%. Pe locul al treilea se află candidatul ARD în Roman, Elena Udrea, care este antipatizată de 56% dintre respondenții cercetării sociale.

Numai 12,3% dintre români au o opinie favorabilă despre preşedintele Traian Băsescu, alţi 12% despre Elena Udrea şi 11,4% despre fondatorul PP-DD, Dan Diaconescu.

Sondajul a fost realizat în perioada 3-5 decembrie prin metoda CATI, pe un eșantion de 1234 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel