EXCLUSIV  SONDAJ AVANGARDE Tăriceanu - Dragnea. ADEVĂRUL despre procentele la prezidențiale

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Filiala ALDE Dolj a prezentat miercuri un sondaj de opinie care îl arată pe Călin Popescu-Tăriceanu la distanță mare de Liviu Dragnea în preferințele celor din județ pentru alegerile prezidențiale.

Potrivit sondajului Avangarde, Tăriceanu ar fi votat de 48% dintre respondenții din Dolj, în timp ce Dragnea, de doar 8%. În realitate, presa a preluat greșit o informație din raportul de cercetare. Sociologul Marius Pieleanu a explicat contextul.

Contactat de DC News, profesorul Marius Pieleanu a făcut următoarele precizări: "Grupul de Studii Socio Comportamentale AVANGARDE a realizat o cercetare încheiată acum zece zile în județul Dolj, al cărui chestionar a conținut și două întrebări referitoare la preferințele publicului din județ privind candidații la Președinția României din partea alianței de guvernare.

Prima întrebare referitoare la această temă a fost: "Din punctul dumneavoastră de vedere, PSD și ALDE ar trebui să aibă un candidat unic la alegerile prezidențiale?". 22% dintre respondenți au spus că "DA", ar trebui să aibă un candidat unic. Din rândul acestora, din cei 22% care au spus că ar trebui să fie un candidat unic, marea lor parte, mai mult de două treimi, erau votanți ALDE. Drept urmare, atunci când am pus întrebarea "Cine ar trebui să fie acesta?", 48% au răspuns, în mod natural, că ar trebui să fie Călin Popescu-Tăriceanu. Subliniez însă faptul că respondenții la această întrebare au fost prevalenți votanți ALDE. În mod evident, dacă am fi întrebat votanții PSD pe cine preferă candidat unic, probabil că, în proporție de 90%, ar fi răspuns: Liviu Dragnea".

[citeste si]

"Îmi pare rău că presa a preluat o informație prezentată greșit vizavi de raportul de cercetare al AVANGARDE", a conchis sociologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel