EXCLUSIV  SONDAJ AVANGARDE: Cătălin Predoiu explică eșecul PNL: ONG-urile plătesc un cost. PSD, stil brutal

AVANGARDE a realizat, la comanda DCNews, un sondaj, în perioada 6-8 februarie. 

Vezi în link-urile de mai jos rezultatele sondajului. 

[citeste si]

PSD, stil brutal și discreționar

Deputatul PNL Cătălin Predoiu consideră, potrivit unei reacții acordate DCNews, că românii sunt pesimiști cu privire la viitorul țării, într-o proporție de 72%, potrivit sondajului Avangarde, din cauza ”stilului brutal și dicreționar pe care PSD l-a afișat în debutul guvernării a inflamat nemulțumirea existentă față de establishmentul politic și neîmplinirile guvernărilor succedate în ultimii 27 de ani.”

ONG-urile plătesc prețul asocierii politice

În sondajul realizat la comanda DCNews, ONG-urile sunt pe ultimul loc în lista instituțiilor în care românii au încredere. Liderul liberal subliniază că ”implicarea activă a ONG-urilor în dezbaterea publică și pe alocuri în lupta politică au un cost, ONG-urile devin asociate subconștient de public la contra-performanța politicului”. 

PNL, șanse de redresare

Președintele Klaus Iohannis are o favorabilitate de 49%, în condițiile în care picase aproape de 30%. Cătălin Predoiu crede că și PNL va avea de câștigat în urma greșelilor PSD: ”PNL va câștiga în încredere dacă va avea răbdare și perseverență în opoziția ”la baionetă” față de derapajele PSD. Profesionalismul și integritatea sunt cele două culoare pe care PNL se poate redresa, cu condiția să meargă hotărât și constant pe aceste două direcții”.

De ce a eșuat PNL

Alina Gorghiu și Raluca Turcan, fosta președintă a PNL și actuala președintă interimară, se bat pe ultimul loc în încrederea în personalități. De ce nu are PNL un lider în vârful clasamentului? Liberalul crede că ”Lungirea procesului de fuziune a absorbit energiile în agenda internă a partidului, cele doua eșecuri consecutive la locale și generale au evaporat creșterea în încredere dobândita prin asocierea la câștigarea prezidențialelor. Pe acest fond, orice prestație, oricat de bună punctual, a oricarui lider de partid, devine decorativă și, în consecință, nu capitalizează încrederea publicului.”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel