EXCLUSIV  SONDAJ ARGUMENT (DC News). TOPUL instituțiilor în care românii nu au încredere. Mădălina Hideg: E un SEMN, oamenii vor alegeri!

Cifre uluitoare! Un sondaj exclusiv DC News, marca ARGUMENT, arată topul instituțiilor în care românii au cea mai puțină încredere. 

Jurnaliștii Elena Cristian și Val Vâlcu, analistul politic Bogdan Chirieac și sociologul Mădălina Hideg analizează rezultatele unui sondaj exclusiv marca Argument, institutul de sondare al DCMedia Group.

Rezultatele sondajului arată că cea mai puțină încredere o au românii în:

  • Partidele politice - 11,3% încredere
  • Primării - 37,9 % încredere
  • Parlamentul României - 14%
  • Guvern - 14%
  • Președinție - 26,1 %

3. -imagine fara descriere- (sondaj-incredere-institutii-argument_20884300.png)

Sociologul Mădălina Hideg, directorul științific al institutului de sondare al DCMedia Group, Argument, a comentat cifrele. 

„Cred că se simte efervescența alegerilor. Este un eveniment pe care îl așteptăm cred că din aprilie, de când a apărut subiectul în spațiul public. E un semn că lumea așteaptă aceste alegeri. Oamenii vor alegeri, chiar dacă este pandemie”, a spus sociologul Mădălina Hideg. 

„Referitor la încrederea în partidele politice, care e 11,3%, este una dintre cele mai mici încrederi în partidele politice între statele Uniunii Europene. Comisia Europeană măsoară frecvent această încredere”, a completat Mădălina Hideg.

„Gândindu-mă la cifre și la câteva interpretări sociologice, după alegeri, indiferent de tipul lor, are loc o așa zisă *lună de miere. După, nu mai știm exact. Luna de miere a trecut și cred că un impact major îl are și pandemia de coronavirus. Au fost foarte multe luări de poziție ale președintelui care au fost imediat contrazise sau a ieșit premierul și a zis altceva. Lumea vede acest lucru și oamenii sunt atenți la ce se întâmplă la subiecte precum începerea școlii. Se reflectă asupra încrederii pe care o au în președinte”, a mai spus Mădălina Hideg, precizând că „cei care spun că au încredere în instituție, au încredere și în Klaus Iohannis”.

VEZI AICI SONDAJUL COMPLET

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel