Sondaj alegeri prezidenţiale. Chirieac: Candidat puternic. Are dublu faţă de Iohannis

Sondaj de opinie
Sondaj de opinie

Bogdan Chirieac a comentat, în cadrul unei intervenţii la România TV, cifrele unui sondaj exploziv realizat de către DC News, privitor la intenţia de vot în perspectiva alegerilor prezidenţiale. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, într-o intervenţie în direct la România TV, rezultatele unui sondaj de opinie realizat de DC News, privitor la intenţia de vot pentru alegerile prezidenţiale.

"Pe acest eşantion au votat aproape 40.000 de persoane, dacă adunaţi repondenţii, iar o persoană poate vota o singură dată – sigur, de pe un singur dispozitiv electronic. Totuşi, chiar dacă cifrele se află într-o marjă cu o relativă abatere ceva mai mare decât cea de plus-minus 3%, calitativ putem să spunem că domnul Călin Popescu Tăriceanu este perceput ca un candidat puternic la prezidenţiale. Are aproape dublu faţă de domnul Klaus Iohannis.

După care, imediat după Călin Popescu Tăriceanu, vine candidatul PSD – pentru că aici nu am indicat un nume, fiindcă nu ştim. Sigur, dacă ar fi un candidat puternic ar putea să atragă mult. Totuşi, domnul Tăriceanu nu cred că are un partid cu mai mult de 5-6%, din nefericire pentru domnia sa, ceea ce înseamnă că cei 40% nu ar putea fi monetizaţi direct, adică să se transforme intenţia de vot dintr-un sondaj în intenţia de vot reală, din cabina de vot", apreciază Bogdan Chirieac.

"Tăriceanu încurcă, un pic, lucrurile"

"Dar, în orice caz, sunt schimbări calitative. Ce spunem noi, de nouă luni de zile, că domnul Iohannis nu prinde turul doi, iată că începe să se confirme, încet-încet, mai ales că aproape de domnul Iohannis se află Dacian Cioloş. […] Problema este dacă intră Cioloş sau Iohannis în turul doi. Până acum noi eram convinşi că domnul Cioloş are prima şansă să intre în turul doi, cu candidatul PSD. Dar iată că domnul Tăriceanu încurcă un pic, lucrurile. Fiindcă împreună, PSD şi Tăriceanu, au spre 63-65%, ceea ce înseamnă că pot câştiga şi din primul tur, dacă au un candidat comun, precum şi în turul a doilea", a subliniat analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel