SONDAJ. Afecțiunile care fac ravagii în România. Răspunsuri-cheie

Puțini români apelează la vaccinare ca metodă de profilaxie în plină epidemie de gripă declarată de Ministerul Sănătății.

Într-un Sondaj Național de Opinie Publică efectuat de Biroul de Cercetări Sociale a reieșit că românii nu se vaccinează antigripal. Studiul a fost efectuat în 116 localități urbane și rurale din toate județele țării. Sondajul a avut loc la domiciliul subiecților și are o eroare statistică de +/-3% la un interval de încredere de 95%. La interviu au răspuns 1.106 persoane, din majoritatea categoriilor socio-profesionale.

Conform răspunsului dat de cei intervievați 85% dintre ei nu au avut persoane bolnave de gripă în familie, în plină epidemie, iar 15% dintre respondenți au spus că „Da".

(w670)

De asemenea 83% dintre subiecți au spus că nu s-au vaccinat antigripal, iar 17% au apelat la acest mod de profilaxie împotriva gripei. Numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon a ajuns la 148.

(w670)

În ceea ce privește rujeola, 75% dintre cei întrebați au spus că, în ultimii doi ani, nu au avut în familie astfel de cazuri, doar 4% au avut iar 21% nu au copii în familie. Conform datelor primite de la INSP, numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în țara noastră este de 15.733 din care 60 de decese.

(w670) 

Vezi și: GRIPĂ. Bilanțul deceselor. Ce spun autoritățile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel