Somnul de 5 stele vi-l faceți singuri - iată ce rol au lenjeriile de pat aici

Pilote/lenjerii pat Finette.ro
Pilote/lenjerii pat Finette.ro

O noapte în care dormiți prea puțin sau chiar deloc înseamnă și o zi pierdută. Asta pentru că inevitabil a doua zi randamentul unei persoane tinde să fie zero. Cauzele orelor pierdute în care nu vă odihniți pot fi multiple. Mai frustrant este somnul întrerupt de calitatea țesăturilor utilizate, de lenjeria de pat aleasă. 

Un consumator casnic nu își dă seama cât de mult greșește când alege o lenjerie de pat dintre cele ieftine. Repere de genul să fie colorată și să fie un accesoriu în cameră nu este unul bun pentru confortul vostru. În plus, fie ea și din bumbac, contează să aibă o densitate a fibrelor și să fie mai groasă. 

O lenjerie de calitate nu este greu de găsit. Rămâne însă valabil ca atunci când veți cumpăra un set de lenjerie de pat să țineți cont de câteva aspecte: preț, culoare, dimensiuni, printre altele. Aparent nu este un task dificil. Ce mare filozofie o fi în alegerea unei lenjerii de pat sau a unei pilote ori perne?  Și totuși, ca de fiecare dată, detaliile fac diferența. 

Cum să alegeți o lenjerie de pat 

Chiar dacă sună poate banal, o astfel de decizie cântărește destul de mult din punct de vedere al  confortului resimțit, noapte după noapte. Astfel, este important de ținut cont că lenjeria va fi cea care încălzește pielea prea mult sau are o textură nepotrivită și se simte ca și când ar zgâria pielea. 

Alegerea unei lenjerii ține cont de:

Textură - să fie moale și fină și să se mențină astfel multă vreme, chiar și după spălări repetate. 

Grosime - să nu fie prea groasă, încât să supraîncălzească, să nu fie prea subțire și inutilă. De regulă publicul se orientează spre cele din bumbac, însă asta nu garantează, de fapt, calitatea produsului. Așadar, vorbim despre nevoia ca lenjeria să aibă o densitate mai mare, un gramaj ce este de regulă imprimat pe ambalaj. Regula este una simplă. Cu cât acest gramaj este mai mare, cu atât mai bine. 

Asta nu înseamnă însă că va fi mai groasă decât ar trebui. Singurul dezavantaj va fi că se va spăla și usca mai greu, însă, în general, rezistența sporită a acestor tipuri de lenjerii este marele atu. În caz contrar, după primele spălări, un cearșaf subțire aproape transparent de cât este de subțire, se va rupe ușor. 

Contează culoarea? 

Dacă ați fost atenți la strategia pe care o aplică cei din domeniul hotelier, lenjeria albă este preferată. Aceasta se pare că are un impact asupra psihicului. Ne dă senzația că totul este imaculat, la fel de curat ca albul pur al lenjeriei în care vom dormi. Așadar odihna va fi una de 5 stele. 

Ce-i drept, este destul de greu de întreținut o lenjerie albă. Însă nu imposibil. În plus, albul poate fi ușor de integrat în orice decor. Sunt de asemenea preferate culorile plăcute, nu intense, contrastante cu decorul camerei, însă nu obositoare, pentru un decor ideal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel