Şomajul tehnic, AVERTISMENT. Adrian Câciu: Angajatul şi STATUL, sacrificaţi

Economistul Adrian Câciu a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte şomajul tehnic şi a anunţat că statul ar putea plăti mai mult. 

"Suntem într-o situație în care șomajul tehnic este încurajat direct sau indirect de și prin acte normative. Ceea ce nu este în regulă! Pe de o parte, încurajarea vine pentru ca nu produce costuri pentru angajator, pe de alta parte încurajarea vine, indirect pentru a dovedi încetarea parțială a activității și primirii unei serii de beneficii sau acces la facilități.

Am văzut că se acuză o serie de măsuri ca fiind populiste, dar cred ca cei care acuză ar trebui să se uite dacă nu cumva măsurile luate de ei, condiționările puse, ne conduc către ceea ce spun eu. Pentru că dacă conduc la acest tip de încurajare, singurul cost care creşte este al statului.", a scris Adrian Câciu pe Facebook. 

Angajatul şi statul, sacrificaţi

"Astăzi avem peste 950.000 de contracte de muncă suspendate. Nu există nici o condiționare referitoare la menținerea angajatului după perioada șomajului tehnic. Practic, aceasta pare o pârghie de acces către alte facilități de care beneficiază angajatorul, cel sacrificat fiind angajatul. Pe cale de consecință și statul.

Care ce face? Plătește șomajul tehnic, acordă facilități antreprenorului și nu are nicio garanție că activitatea acestuia va continua şi va produce venituri viitoare către buget.

Cam aici suntem, iar orice opinie care vine sa indrepte aceste erori, aceste greșeli de politică fiscal-bugetară sunt considerate populiste, comuniste și respinse în cel mai ridicol mod.

Trist! Nu putem să ieșim din zona orgoliilor deși este evident că există limite majore în a avea viziune pe măsurile luate.

Dar mai trist va fi să vedeți consecințele a ceea ce vă spun acum, precum și consecințele acelei îndârjiri pe măsura amânării creditelor.", a mai scris economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel