Soluții pentru evitarea tragediilor din spitale. Arafat: Noi încercăm să creștem capacitățile în siguranță

Foto arhivă IGSU
Foto arhivă IGSU

Raed Arafat a vorbit despre siguranța din spitale și măsurile ce s-ar putea lua pentru evitarea unor noi tragedii. 

Raed Arafat a vorbit în direct la Antena 3 despre soluțiile pentru ca noi tragedii să nu se mai producă în spitale, în special pe secțiile de Terapie Intensivă. 

”Soluția este să respectăm toate regulile care sunt de prevenire stabilite cu pompierii. Să ne îngrijim de bolnavi, să încercăm să reducem impactul pe sistemul sanitar, cât mai mulți să se vaccineze, măcar să nu mai ajungă în Terapie Intensivă. Noi încercăm să creștem capacitățile în siguranță. Asta nu înseamnă că putem garanta un risc 0, pentru că nicăieri în lume nu se garantează un risc 0", a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

„Detașăm personal, tocmai ca să completăm personalul tocmai ca un salon să nu rămână nesupravegheat, mai ales pe zona de Terapie Intensivă. Soluția este ca oamenii să nu mai asculte nimic din îndemnurile împotriva vaccinării. Să se trateze așa cum spun medicii, și cine poate să se vaccineze cât mai repede” a mai declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Intervențiile chirurgicale pot avea loc

Raed Arafat a explicat și faptul că intervențiile chirurgicale pot avea loc în spitale, dacă sunt necesare și nu se pot amâna. 

”Cine citește ordinul va vedea că permite continuarea intervențiilor și tratamentelor acolo unde nu se pot amâna. Clar că urgențele nu se amână. Cazurile oncologice sunt menționate ca excepții, acolo unde tratamentul trebuie să se desfășoare, și nu blochează activitatea activitatea ambulatorie. Dar într-o situație cum este cea în care ne aflăm, noi, ca medici, treaba noastră este să prioritizăm și să alocăm resursele acolo unde este nevoie, astfel încât să salvăm cât mai mulți oameni”, a explicat Read Arafat.

O autospecială de pompieri a fost detașată permanent în curtea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța pentru a putea interveni cât mai prompt în situația în care mai apare o urgență, conform România TV. 

Șapte oameni au murit vineri în incendiul izbucnit la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Flăcările au izbucnit în secția ATI și ulterior tot spitalul a fost evacuat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel