Soluția vine de la UDMR: Armistițiu politic, Guvern pe șase luni

Kelemen Hunor, lider al UDMR/ foto gov.ro
Kelemen Hunor, lider al UDMR/ foto gov.ro

UDMR vine cu o soluție pentru a trece peste criza de la Putere din România. 

Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, propune un armistițiu între partide pe cel puțin șase luni. El spune că e curios să avem un premier militar pe timp de pace, dar afirmă că UDMR poate colabora cu Nicolae Ciucă. 

Întrebat, la RFI, ce-și dorește UDMR, Csoma Botond a răspuns: ”Să avem foarte rapid un Guvern cu puteri depline. Asta se poate întâmpla dacă actorii politici vor renunța puțin la orgoliile personale și încheiem un armistițiu politic, să zicem, nu știu, pe șase luni și reușim să ajungem la un compromis, să se formeze o majoritate parlamentară cât mai repede”.

Vezi și: Cîțu neagă flexibilizarea mandatului de negociere dat lui Ciucă. ”Rămâne cum am stabilit”. Apel comun la USR și la PSD

Întrebat de ce doar pe șase luni, liderul deputaților UDMR a răspuns: ”Pe șase luni, să trecem acest hop în fața căruia se află țara, cu criza sanitară, criza la prețurile de la energie, multe chestiuni pe care trebuie să le rezolvăm. OK, dacă reușim să găsim o majoritate parlamentară care poate să funcționeze pe mai mult timp, bine, nu trebuie după șase luni să doborâm iar Guvernul, dar eu am spus cel puțin, atunci revin și corectez, cel puțin pe șase luni să avem un armistițiu și să lucrăm pentru cetățeni”.

Csoma Botond și-ar dori refacerea coaliției PNL-USR-UDMR: ”Cea mai fezabilă, dacă vorbim de o majoritate stabilă, care să nu fie numai pe șase luni, să spun așa, eu cred că fezabil ar fi cu USR-ul să refacem o majoritate parlamentară”.

Ce spune despre varianta Nicolae Ciucă - premier

Întrebat dacă UDMR are o problemă cu prezența unui militar de carieră în fruntea Guvernului, deputatul a răspuns: ”Noi am spus că în timp de pace totuși e destul de curios să avem un militar. Nu avem o problemă personală cu domnul Ciucă. Eu nu prea am văzut în ultimii 30-40 de ani, mai ales în UE, ca un fost militar, un militar în rezervă să conducă un Guvern sau să fie șef de stat, dar sigur, având această situație mai specială, când trebuie să găsim o soluție, noi am spus că putem accepta acest lucru. Nu ne bucurăm de faptul că a fost ales chiar un militar în rezervă, dar putem colabora cu domnul Ciucă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel