Soluție din PE pentru București: "Suntem în situația în care…"

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

În cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor şi Oraşelor- OPEN DAYS 2015, a avut loc conferința "Integrarea urbană-rurală în regiunea Bucureşti-Ilfov", găzduită de europarlamentara PSD Claudia Țapardel. 

"Regiunea București – Ilfov este un exemplu de succes al folosirii eficiente a fondurilor structurale şi de coeziune pentru a atinge un nivel bun de dezvoltare. Cu toate acestea, sunt încă foarte multe zone din această regiune care suferă de excluziune socială sau sărăcie. Trebuie să lucrăm pentru eliminarea acestor prăpăstii într-una dintre cele mai dezvoltate regiuni din România", consideră Claudia Ţapardel, care timp de șase ani a fost consilier general al Bucureștiului. 

Zona Metropolitană, soluția pentru București

"Cunosc foarte bine Capitala şi în activitatea mea de la Bruxelles mă lupt în permanență pentru ca București să devină o capitală de referință în regiune şi de ce nu chiar un lider regional din punct de vedere economic, turistic, administrativ şi nu numai", a subliniat Claudia Ţapardel. Eurodeputata PSD a continuat: "Soluția pentru foarte multe dintre problemele regiunii, dar şi o soluție pentru conectarea reală şi strategică între București şi Ilfov este Zona Metropolitană București. În acest moment nu avem definită o astfel de Zonă Metropolitană prin lege, iar multitudinea de autorități locale din regiune afectează foarte mult absorbția fondurilor europene pentru proiecte mari de infrastructură sau dezvoltare urbană". 

[citeste si]

"Suntem în situația în care absorbția fondurilor europene la nivelul regiunii poate sta şi mai bine. O administrare unitară a Zonei Metropolitane ar putea contribui la atingerea unui nivel de cofinanțare mai mare, dar şi la dezvoltarea unitară a unor reţele de transport şi alte servicii publice şi sociale integrate, de care să beneficieze în mod egal mai mulţi cetăţeni" a explicat Claudia Ţapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel