Solicitarea DNA legată de Tăriceanu, răsturnare de situație. S-a întâmplat ca în cazul lui Toader

Tăriceanu
Tăriceanu

Comisia juridică a Senatului a suspendat din lipsă de cvorum, marţi, şedinţa în care era de aşteptat să fie dezbătută pentru raport solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmării penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu. 

Preşedintele Comisiei juridice, social-democratul Robert Cazanciuc, a explicat lipsa cvorumului prin faptul că mulţi colegi se află în străinătate sau sunt implicaţi în alte activităţi, el susţinând că este posibil ca solicitarea DNA în cazul Tăriceanu să se discute în şedinţa de miercuri a comisiei 'dacă va fi cvorum'.

S-a întâmplat azi ceea ce s-a întâmplat şi ieri, când trebuia să votăm moţiunea împotriva ministrului Justiţiei, adică foarte mulţi colegi nu sunt în ţară sau sunt angrenaţi în alte activităţi. Nu e niciun fel de explicaţie sofisticată, lucrurile sunt foarte simple. Sunt multe activităţi în acelaşi timp în această perioadă”, a afirmat Cazanciuc.

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent al Senatului a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul acestei cereri DNA de încuviinţare pentru a le permite senatorilor studierea dosarului cauzei. „Această decizie a fost amânată ca urmare a solicitării unor colegi de a studia acest dosar care are multe mii de file, nu e nimic neobişnuit în acest lucru. După cum ştiţi, Senatul este titularul acţiunii penale, nu se pune problema de a ne grăbi sau a încetini procesul. El va fi gata când toţi colegii vor fi studiat deja dosarul, când Comisia juridică se va întruni pentru a dezbate pe marginea acestui dosar. Nu avem un termen stabilit de lege în care să propunem plenului Senatului o anumită solicitare. De altfel, discutăm de fapte care s-au întâmplat în urmă cu 10 - 12 ani. Nu cred că discuţia legată de o lună de zile - două luni îşi are rostul în contextul în care noi avem o cerere de a decide dacă solicităm sau nu urmărirea penală pentru fapte de acum mai mult de 10 ani de zile', a adăugat Cazanciuc, potrivit Agerpres.

Biroul permanent al Senatului stabilise pentru 2 aprilie termenul final acordat Comisiei juridice pentru acest raport, însă săptămâna trecută şedinţa comisiei a fost întreruptă din lipsă de cvorum.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel