Solicitare inedită a PDL către miniștrii Guvernului Ponta

PDL acuză membrii Cabinetului Ponta că "au tratat cu profund dezinteres activitatea Parlamentului României", motiv pentru care lansează o solicitare inedită pentru toți componenții Guvernului: prezenţa miniştrilor la sedinţele Comisiilor Parlamentului României.

Iată întregul comunicat de presă remis de grupul parlamentar al PDL din Camera Deputaților:

"Grupul Parlamentar al Partidului Democrat Liberal din Camera Deputaţilor a susţinut  şi susţine prezenţa, cel puţin o dată pe lună, a ministrului de resort la comisia de specialitate în vederea participării directe şi active la dezbaterile pe probleme de interes major.

Acest lucru a fost discutat săptămâna aceasta, la nivelul conducerii Camerei Deputaţilor, deoarece membrii Cabinetului Ponta au tratat cu profund dezinteres activitatea Parlamentului României.

Potrivit actualei forme a Regulamentului Camerei  Deputaţilor, obligativitatea prezenţei miniştrilor la lucrările comisiilor este condiţionată de solicitarea participării lor. În actuala legislatură, preşedinţii comisiilor de specialitate nu au uzitat acest drept regulamentar din teama de a nu deranja membrii guvernului USL.

Pentru acest motiv, Grupul Parlamentar al PDL  propune modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, în sensul introducerii unei prevederi exprese prin care membrii cabinetului să fie obligaţi să participe la lucrările comisiei de specialitate, fără a mai fi nevoie de solicitarea expresă a preşedintelui comisiei.

Grupul Parlamentar al PDL  îi solicită lui Victor Ponta ca miniştrii USL să nu-şi mai delege în relaţia cu Parlamentul atribuţiile la nivel de directori din minister sau alţi funcţionari. Dezaprobăm această manevră prin care Guvernul evită orice asumare a răspunderii ignorând în acest fel cea mai importantă instituţie a democraţiei româneşti".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel