Solicitare către PNL: Nu blocați legea!

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Braşov, Marius Dunca, candidat la Senat, solicită Guvernului şi PNL să nu blocheze legea privind creşterile salariale pentru medici şi profesori şi să nu o conteste la CCR.

'Solicit Guvernului şi PNL să nu blocheze legea privind creşterile salariale sau să o conteste la CCR. Nu putem să-i facem pe medici şi pe profesori pomanagii pentru că fiecare dintre noi suntem educaţi în şcolile din România, la fel ca şi părinţii noştri, iar medicii ne salvează vieţile. Trebuie să avem grijă de învăţământ, trebuie să avem grijă de sănătate', a declarat marţi într-o conferinţă de presă Marius Dunca.

El consideră că majorările salariale nu sunt 'pomeni electorale', aşa cum susţin o parte din politicieni şi reprezentanţii Guvernului, precizând că şi în perioada 2012-2015 PSD a fost criticat pentru mărirea pensiilor şi a salariilor bugetarilor. 'De ce dăm bani medicilor?. De ce redeschidem spitalele? Pentru că sunt ale noastre. Nu poţi să spui că sunt pomeni electorale pentru că aceste lucruri sunt fireşti şi trebuie făcute. Trebuie să găsim un consens politic. A venit momentul zero pentru România, şi cred că nu mai avem voie să pierdem medici, să pierdem profesori şi consider că măsurile luate sunt în favoarea acestor categorii de salariaţi. Trebuie să avem grijă de clasa de mijloc', a mai spus preşedintele PSD Braşov.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni, pe articole, Ordonanţa 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate, în medie cu 15%. Deputaţii din comisiile pentru buget şi pentru muncă au aprobat săptămâna trecută un amendament referitor la sistemul sanitar care prevede că, 'începând cu 1 decembrie 2016, sporurile şi alte drepturi salariale specifice activităţii se vor calcula prin raportare la salariul de bază şi nu la cel din 2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel