EXCLUSIV  ŞOCUL care va lovi România. Mihai Daraban: Trebuie să ne grăbim. Se va întâmpla peste maximum doi ani

Mihai Daraban, CCIR
Mihai Daraban, CCIR

Mihai Daraban atrage atenţia asupra unui moment care va produce un şoc asupra economiei României dacă nu vor fi luate măsuri la timp. 

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României atrage atenţia asupra faptului că peste aproximativ doi ani urmează să se închidă reactorul 1 de la Cernavodă, pentru retehnologizare, din cauza faptului că i-a expirat durata de viaţă. Situaţie care va produce un şoc asupra României, dacă nu vor fi luate la timp măsuri pentru a se compensa pierderea în ceea ce priveşte producţia de energie electrică. 

"Trebuie să ne grăbim pentru că în doi ani, cred că reactorul 1 va fi închis, îi expiră durata de viaţă. Acolo sunt două componente: e vorba de reactoarele 3 şi 4 care ar fi noi pe piaţă şi vorbim de refurbişarea reactoarelor 1 şi 2 care au o durată de viaţă normată de 25 de ani. Mi se pare că la 1 în doi ani expiră; urmează 2.

Trebuie să ne orientăm foarte clar către ce mergem, fără prea multe imixtiuni în care toţi specialiştii noştri îşi dau cu presupusul ce e bine, ce e rău, doar să intre pe anumite componente", a explicat Mihai Daraban.

VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel