Socol, semnal de alarmă privind economia: Record istoric negativ!

Cristian Socol trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia economică.

"Record istoric negativ. Deficitul balantei comerciale a ajuns in septembrie la 13 miliarde euro, mai mult decat in intregul an 2017.

O analiza realizata in cadrul Consiliului de Programare Economica - prima institutie desfiintata de Guvernul actual - arata structura deficitului balantei comerciale din Romania: 63% vine din comertul cu bunuri intermediare(principalele grupe cu deficit uleiuri brute din petrol, circuite integrate, articole din material plastic, motoare cu piston, suruburi, piulite, sarma de cupru, sange, vaccinuri antiseruri, diode-tranzistori, insecticide, erbicide), 26% din comertul cu bunuri de capital (principalele grupe cu deficit tractoare, auto ptr transportul marfurilor, aparatura ptr circuite electrice, turboreactoare si turbine, masini si utilaje agricultura, centrifuge, masini prelucrare cauciuc, masini si dispozitive agricole, remorci, instrumente si aparate medicina etc) si doar 11% din comertul cu bunuri de consum (incluzand auto si combustibilii) (principalele grupe de deficit - medicamente, telefoane, calculatoare, carne de porc,monitoare, cafea, ciocolata, branza si cas, imprimante etc).

Problema structurala este aceea ca nu mai avem industrie chimica, petrochimica, de medicamente, tractoare, masini si utilaje agricole, metalurgica, ingrasaminte chimice s.a.m.d si nici ISD consistente.

Am propus peste 20 de solutii pentru rezolvarea acestei probleme in programul social democrat", transmite Cristian Socol, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel