EXCLUSIV  Sociolog despre Crin Antonescu, noua forță politică

Crin Antonescu a spus, într-un interviu la Realitatea TV, că nu ar trebui să moară ideea de politică naționalistă în România din cauza eșecului de la alegerile parlamentare. Sociologul Marian Preda a comentat, întrebat de Val Vîlcu, ipoteza revenirii lui Crin Antonescu în acest spectru. 

”Eu cred că România are nevoie de o dreaptă definită, cred că e vorba despre o dreaptă conservatoare. România are între nevoile și atuurile ei câteva valori conservatoare. Eșecul unor caricaturi de forțe naționaliste sau conservatoare la aceste alegeri nu trebuie să omoare această idee. Când spun caricaturi, nu-l am în vedere pe Marian Munteanu” a spus Crin Antonescu, la Realitatea TV, în emisiunea lui Rareș Bogdan. 

Val Vîlcu a lansat, într-un interviu DCNews, ipoteza revenirii lui Crin Antonescu ca o forță politică naționalistă. 

Sociologul Marian Preda a opinat, într-un interviu pentru DCNews: ”Crin Antonescu ar fi genul de lider cu șanse. Nu știu dacă trecutul și convingerile lui sunt suficient de naționaliste pentru a intra într-un proiect de acest fel și nu știu ce relații mai are cu Departamentul de Stat, pentru că el a spus atunci că se teme doar de Departamentul de Stat. Lumea se întreabă de ce a ieșit Crin Antonescu în plină glorie din politică. Dacă motivele pentru care s-a retras nu mai există, e o direcție. Nu știu dacă și-o va asuma pentru că e un proiect greu în care e de vorbit mult, de construit. Dar, da. E un vorbitor de tipul Vadim Tudor. Are o retorică adecvată pentru asta. Nu-l văd deraind în mod natural spre extremisme, trecutul lui e unul de tip liberal, dar cine știe. Dacă și-ar asuma un proiect din ăsta, ar fi genul de lider care poate să coaguleze. Mai are o problemă, cei care au avut deja putere și și-au atins cumva vârful, urcă mai greu după o cădere.” 

[citeste si]

Vezi de la minutul 22:00

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel