Societe Generale, decizie de ultimă oră

Bogdan Cotigă / 21 dec 2018 / 09:21 Salveaza PDF Comentarii

Grupul bancar francez Societe Generale a acceptat să-şi vândă participaţia de 35% în La Banque Postale Financement, specializată în credite de consum, către acţionarul majoritar La Banque Postale, transmite Reuters. 

Companiile nu au dat publicităţii preţul vânzării, însă tranzacţia va avea un impact de 35 de milioane de euro asupra câştigurilor SocGen în trimestrul patru din 2018, din cauza deprecierii fondului comercial. Indicele de adecvare a capitalului Core Tier 1 va creşte cu aproximativ cinci puncte de bază în urma tranzacţiei, a precizat SocGen.

Tranzacția finalizată în 2019

Tranzacţia ar urma să fie finalizată în primul semestru din 2019. Societe Generale va continua afacerile sale specializate în credite de consum către clienţii individuali prin facilităţile existente din Franţa şi de pe plan global. Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor. 

VEZI ȘI:

Şeful UniCredit, decizie despre fuziunea cu Société Générale

Societe Generale, amendată cu miliarde în SUA


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26